Anders Glenmark

Anders Glenmark

Musik

Med många hits i bagaget som ”Mare mare”, ”Hon sa” och ”Hon har blommor i sitt hår” är Anders Glenmark synonymt för många med 90-­talets svenska pop. Redan som 19-­åring gjorde Anders Glenmark debut med skivan ”Någon gång, någon stans”. Skivan placerade sig också samma år på Svensktoppen. Sedan dess har Anders Glenmark, vid sidan av sin solokarriär, också har varit en del av flera musikgrupper som Glenmarks och Gemini. Tillsammans med Orup och Niklas Strömstedt bildade han 1994 gruppen GES, som nådde stora framgångar med låtar som ”När vi gräver guld i USA”.

Genom åren har Anders Glenmark medverkat sju gånger i Melodifestivalen, både själv som artist och som låtskrivare. Tre av gångerna medverkade Anders som medlem i gruppen Glenmarks. Förutom Anders egna karriär som artist har han dessutom producerat musik åt flera av Sveriges största artister som Patrik Isaksson, Eva Dahlgren, Orup och Magnus Uggla.

Under våren 2015 gjorde Anders Glenmark comeback på scen. Anders hade rollen som ”The American” när musikalen Chess sattes upp i konsertversion för arenaturné.

Agent: Michael Henriksson
michael.henriksson@lifeline.se