Eric Saade

Eric Saade

Musik

Eric Saade föddes 1990 i Helsingborg och upptäcktes i en talangshow när han var 13 år gammal. Som 16-åring fick Eric sitt första skivkontrakt vilket resulterad i tre singlar och ett album. Som 19-åring fick Eric sitt stora genombrott i Melodifestivalen 2010 med ”Manboy”. Succén resulterade i debutalbumet ”Masquerade” och en sommarturné. Året därpå var Eric tillbaka i Melodifestivalen. Med låten ”Popular” tog han hem vinsten och representerade Sverige i Eurovision Song Contest.

Eric har varit ute på stora turnéer, bland annat med den utsålda arenaturnén ”Pop Explosion”, och haft stora hits både i Sverige och utomlands. Singeln ”Wide Awake”, som han gjorde tillsammans med Gustaf Norén från Mando Diao, toppade många listor runt om i Europa.

Hans medverkande i ”Så Mycket Bättre” 2017 blev mycket uppskattat och där fick Eric upp intresset för att skriva på svenska. Sedan dess har han släppt flera svenska singlar och en EP. Tillsammans med Anis Don Demina fick han en stor hit med låten ”Postcard”. Han gjorde succé som programledare i Melodifestivalen 2019 och tio år efter vinsten i Melodifestivalen, var Eric tillbaka med sitt poppiga sound på engelska då han gjorde comeback på Melodifestivalscenen med låten ”Every Minute”. Sedan släpptes uppföljaren ”Like U Used To” som tar vid där ”Every Minute” slutar.

Agent: Pelle Berglund
Eric Saade - Foto Adrian Pehrson